user_mobilelogo

De ochtendstond had al heel wat vroege vogels in de mond. Dat betekende dat iedereen ook al vlug klaarstond om de beentjes los te zwieren tijdens de ochtendgymnastiek of ochtendrun.  Na een sportief begin van de dag vlogen we aan tafel voor een kakelvers eitje, sandwiches en boterhammen met zoet of hartig beleg. 

Na het opruimen van de kamers (o ja , na 1 dag is de varkensstal niet meer buiten, maar binnen) verdeelden we ons weer in 3 groepen.

Na een stevige wandeling naar de waterburcht, maakten de kinderen van 2A kennis met het beroep van Jan van Pietersheim: toneel-bouwer-verzamelaar-ridder. 

2B toverde de kruiden van heksje Fluitekruid om tot een lekker geurend papje waar jullie weldra van kunnen smullen.

Door het warme weer lieten de pissebedden zich niet makkelijk zien aan de kinderen van 2C. Toch slaagden ze erin enkelen te vangen. 

Na deze activiteiten was het weer tijd om onze snoetjes in te smeren, een goed glas te drinken en te smullen van een heerlijke wafel. En dan snel richting speeltuin.  

's Middags schoven we de beentjes weer onder tafel voor een lekkere spaghetti. 

In de namiddag werden de rollen onder een alweer stralend zonnetje omgedraaid. 

We hebben al veel diertjes gezien maar we wilden er nog wat meer over te weten komen. Dat gebeurde tijdens het boerderijspel en het bezoek aan het huis van konijn Lotte en haan Giel.  

Nog wat ravotten in de speeltuin en daarna terug naar 'huis' om een vroege verjaardag uitgebreid te vieren. Rayan -die morgen 8 jaar wordt- werd verwend met champagne en gezouten sticks. Er werd gezongen, geklonken en gedanst. 

De groentesoep had zijn naam niet gestolen (voor sommigen té veel stukjes) en het visje met boontjes en puree vielen in de smaak. 

Voor het douchen wilde iedereen al nat zijn dus speelden we nog even met waterballonnen.

Na het douchen -wat vandaag weer hard nodig was- kwamen de poetsvrouwen Sien en Maria ook nog even langs in het vakantiehuis. Ze deelden aan de kinderen kamerprijzen uit voor de best opgeruimde kamer. Omdat iedereen zijn biggenstal toch weer had omgetoverd tot een kasteeltje, verwenden ze alle kinderen met een snoepje. 

Om de dag gezond af te sluiten kregen de kinderen nog een fruitig dessertje, verhaaltje en een nachtzoen. Al heel snel was iedereen schaapjes aan het tellen. Wat zullen ze morgen veel te vertellen hebben!

Nog enkele leuke uitspraken willen we jullie niet ontnemen:

* Die kruiden ruiken ranzig.

* Kijk daar loopt een pinguïn!

* Een mannetjeshert is een hert, een vrouwtje is een 'blinde'.

* Mag die melk (potje boter) in de koffie?

* Een mannetjeskonijn is een 'rommelaar'.

* Moeten we morgen al naar huis? 

Ja, want aan alle mooie liedjes komt een eind. 

Sint-Ritaschool

Lager Onderwijs: Sint-Rita

Gazometerstraat 5 - 3800 Sint-Truiden - Tel:011/68.93.71

View more
Kabouterland

Kleuters: Kabouterland

Grevensmolenweg 16 - 3800 St-Truiden - Tel. 011/69.11.85

View more
De Brug

Kleuters: De Brug

Halmaalweg 121 - 3800 Sint-Truiden - Tel:011/67.44.93

View more

custom module sidebar2