ELK KIND IS UNIEK!

Actief op de basisschool?
In de ouderraad natuurlijk!
Wat is de ouderraad?

De ouderraad is een groep van ouders van de 3 vestigingen van onze school: Kabouterland, De Brug en Sint-Ritaschool.
Wij vergaderen een 6-tal keer per jaar, samen met de directie, over het reilen en zeilen van de school, over kleine en grote problemen waarmee de school en ook jouw kind te maken krijgt.
De ouderraad kanaliseert de inspraak van de ouders in het schoolbeleid via de vertegenwoordiging van de ouders in de schoolraad.
De ouderraad organiseert ook een pak activiteiten, zowel winstgevende, informerende als ontspannende (of liefst een combinatie van die drie ;-)) zoals o.m. Levensloop, de kienavond, de kerstdrink, de restaurantdagen, de papierslagen enz. De opbrengst van deze activiteiten wordt gebruikt om niet-gesubsidieerd materiaal (o.a. speeltuigen) te kopen of bij te dragen in de kosten van de schoolactiviteiten/uitstappen (bijv. de bus).
Voor de organisatie van deze activiteiten wordt de ouderraad opgesplitst in werkgroepen. Zo zijn het niet steeds dezelfde vrijwilligers die het werk doen en zijn de taken over een heel jaar verdeeld.

Wil je meewerken met de ouderraad? Dat kan op verschillende manieren.

Je kan lid worden van de ouderraad, naar de vergaderingen komen, meedenken en meebeslissen. Aarzel dan niet en kom gerust eens langs op één van de volgende vergaderingen, die doorgaan in de eetzaal van de lagere school (Gazometerstraat 5).
Je wil niet naar de vergaderingen komen maar wel af en toe praktische hulp bieden bij de activiteiten van de school en/of de ouderraad. Laat dit dan weten via ouderraadsintrita@gmail.com.
Je kan steeds leden van de ouderraad aanspreken, e-mailen of telefoneren met ideeën, vragen en opmerkingen via ons e-mailadres of via onze voorzitters Luk Van Orshaegen (0485/35 11 68) + Bart Tilkens (0477/52 87 50).

Wij willen je graag op de hoogte houden.

Als je samen met ons de ouderraad wil zijn, vul dan het onderstaand inschrijvingsformulier in en geef het briefje af aan een ouder van de ouderraad of aan de leerkracht van je kind. Je kan ons volgen op facebook.

Onze ouderraad voor het schooljaar 2019-2020

v.l.n.r. *Astrid Heeren, verantwoordelijke secretariaat, *Goedele Olaerts, verantwoordelijke evenementen + bijhorende communicatie, *Luk Van Orshaegen, voorzitter, verantwoordelijke VCOV, gezinsraad en schoolraad, *Bart Tilkens, mede voorzitter, *Sara Dekkers, penningmeester,  contactpersoon sponsors en verantwoordelijke facebook pagina ouderraad, *Miet Truijen, penningmeester en contactpersoon sponsors.

Apotheek lize Herbots
EWT